Този сайт използва бисквитки (cookies) с цел подобряване и персонализиране на съдържанието, както и за анализ на трафика. Ако продължите да използвате сайта ни, вие се съгласявате с това. Съгласен съм

Правила за контрол върху спазването на установения ред в ски зони Алеко и Ветровала от ски патрула.

1. Контролът по спазването на установените в настоящите общи условия правила за ползване от туристите на предоставяните ски услуги и правилата за безопасно поведение на туристите в ски-зони в Алеко и Ветровала, както и налагането на предвидените в настоящите общи условия санкции се извършва от звеното „Ски патрул“. Съставът на звеното „Ски патрул“ се състои от служители на „Витоша ски” АД. Ски патрулът има следните правомощия:

1.1. Да извършва цялостен контрол върху спазването на установения ред по ски пистите и обслужващите ги съоръжения в ски зоните, както от ползвателите на услугите на територията на ски центровете, така и от обслужващия персонал на същата територия.

1.2. Да следи за спазването на правилата за ползване на ски-пистите и обслужващите ги въжени линии.

1.3. Да следи за недопускане на ползването на ски-пистите и обслужващите ги въжени линии в ски зоните от лица с неадекватно поведение, във видимо нетрезво състояние и/или под влияние на упойващи вещества.

1.4. Да следи за недопускане на ползването на ски-пистите и обслужващите ги въжени линии в ски зоните от лица по начин нарушаващ задължителните правила за безопасно поведение и/или застрашаващ както собственото им здраве и безопасност, така и здравето и безопасността на останалите туристи в ски зоните.

1.5. Да осъществява контролни проверки на случаен принцип за редовността на използваната лифт карта или билет.

1.6. Да следи за недопускане на нерегламентирано движение на моторни шейни, АТВ машини и велосипеди по ски-пистите в ски зоните.

1.7. Да следи за недопускане на нерегламентирано обучение в снежни спортове от страна на лица, които не притежават съответното валидно право за това.

1.8. Да преценява условията за практикуване на снежни спортове в рамките на работния ден и да подава информация за предприемане на мерки по затваряне на писти или на участъци от тях.

1.9. При наличие на опасност да сигнализира и да дава задължителни указания за поведение на скиорите в такава ситуация.

1.10. Да оказва помощ на пострадал, като обезопасява мястото на инцидента и изчаква пристигането на медицински лица или спасителен екип.

1.11. При изпълнение на служебните си задължения ски патрулът има право да отправя предупреждение към лицата, които не спазват правилата, установени в настоящите Общи условия.

2. При констатиране на нарушения, Ски патрулът:

2.1. Отнема и анулира незабавно нередовните лифт карти, открити при проверки, както и лифт картите на нарушителите на настоящите общи условия и установените с тях правила.

2.2. Ограничава ползването на ски зоните от туристи, които не изпълняват тези общи условия, или не спазват инструкциите, давани от персонала, или с действията си застрашават обществената сигурност и нарушават обществения ред.

3. Всеки ползвател на услуги на територията на ски-зони Алеко и Ветровала е длъжен да оказва съдействие при извършване на проверка от Ски патрула.

Черни връх
0°C
Усеща се : 0°
Алеко Витошко лале
-13.6°C -16.0°C
1 / 14 1 / 15
Актуална информация за лавинната опасност може да намерите на страницата на Планинска спасителна служба.
Кабинков лифт
Лалето 1
Драгалевски
Лалето 2
Помагалски

последна промяна : 25.01.2022 03:54