Този сайт използва бисквитки (cookies) с цел подобряване и персонализиране на съдържанието, както и за анализ на трафика. Ако продължите да използвате сайта ни, вие се съгласявате с това. Съгласен съм

Събития

30.09.2022

Витоша Аутдор Център

Нещо, по което работим активно през последните няколко месеца и съвсем скоро ще отвори врати на Витоша е една нова локация, която да спомогне за максимално приятното ви изкарване в планината – Витоша Аудор Център!09.09.2022

"Витошки Скаути" от 18-и юни!

Едно незабравимо приключение за деца и младежи на Витоша в приятелска атмосфера и в духа на скаутите – отборни и лидерски игри развиващи логическото мислене и уважението към природата и личността, запознаване с „дивия свят“ и много други!

28.08.2022

Отбелязване на 127 годишнина на туристическото движение в България на Черни връх

На 28 август 2022 г. българските туристи отново ще се изкачат на символа на българския туризъм Черни връх, за да отбележат 127-ата годишнина на организирания туризъм в България!

13.08.2022

Начало на сезона

13.08.2022

Home Mountain Enduro 2022

18.06.2022

Заедно за по-чиста Витоша

17.04.2022

Витоша Spring Sessions

Хей, хей, хей! Навън е все по-пролетно и всички са на все по-пролетно-лятна вълна, но не бързайте – едно пиленце ни каза, че зимата се завръща през следващите дни и ни е подготвила нова снежна изненада, като за края на сезона! А пък ние подготвяме пълен решейп на парка и едно интересно събитие за закриване на сезона, в което ще се радваме да се включите и вие!

09.04.2022

Витоша X LInes 2022

След 2 годишна пауза фрийрайд ски и сноуборд състезанието Витоша X lines се завръща с нови сили! Събитието ще се проведе на 9-10 април в района на Резньовете и Витошко лале 2 и по традиция ще бъде както за малките, така и за големите почитатели на ивънпистовото каране. Участниците в състезанието ще бъдат разделени в няколко възрастови групи, като най-малките ще бъдат в категория до 10 годишни и с останалите деца до 14 години ще се състезават по по-лесен терен в района на Лале 2.

08.04.2022

Безплатен урок за деца до 8-ми април включително

От понеделник /04.04/ до петък /8.04/ включително, децата до 12 години получават към билета си за Кабинков лифт Симеоново – Алеко, безплатен сноуборд урок в специално обособената зона за обучение на Меча поляна или „Първи стъпки в ските“ с включена екипировка!

 

08.04.2022

РетрОлимпик

С радост ви съобщаваме, че на 8 април, петък вечер, по време на нощното каране, ще организираме едно ново и интересно събитие наречено РетрОлимпик!


Идеята на събитието е основно развлекателна - да се върнем назад във времето, да послушаме хубава музика и да се забавляваме качествено! Това ще бъде първото издание на събитието, като се надяваме да успеем да го превърнем в една добра традиция и да го доразвием през годините!

26.03.2022

Безплатен Burton Riglet Workshop за деца на Витоша

За първи път на Витоша – системата за начално сноуборд обучение – Burton Риглет Парк!

Имаме удоволствието да ви поканим на 26-ти март, на специален уоркшоп, който подготвяме и в който можете да се включите напълно безплатно. Burton Риглет системата за обучение е една от най-популярните и развиващи се през последните години в световен мащаб и дава възможност за първи стъпки в сноуборда от съвсем креха детска възраст.

 

08.03.2022

Ladies Night на 8-ми март

Специална изненада за международния ден на жената на 8-ми март на Витоша - лифт картите за нощно каране за всички дами ще бъдат на символичната цена от 5 лева, а като комплимент всяка то тях ще получи и топъл шоколад в алпийския бар при нашите приятели от "Лале чай на бар" в края на пистата! 

 

Какъв по-добър повод да зарадвате половинката си с внимание и една споделена вечер на ски или пък сами да зарадвате себе си и да покарате „по женски“ с момичетата?


Очакваме ви - вторник - писта Витошко лале - 18:30! 🙌

06.03.2022

Безплатен Burton Riglet Workshop за деца на Витоша

За първи път на Витоша – системата за начално сноуборд обучение – Burton Риглет Парк!


Имаме удоволствието да ви поканим на 6-ти март, на откриването на парка и първия уоркшоп, който подготвяме и в който можете да се включите напълно безплатно.

 

Burton Риглет системата за обучение е една от най-популярните и развиващи се през последните години в световен мащаб и дава възможност за първи стъпки в сноуборда от съвсем креха детска възраст – необходимо е детето да може да ходи стабилно и вече е готово за забавления в парка.


Зоната включва разнообразни уреди и елементи, по които малчуганите развиват уменията си за баланс и двигателната си култура. Преминавайки през специално оформени бабуни и виражи, децата чрез игри и забавления научават важни похвати за карането на сноуборд и въобще за зимните спортове.

05.03.2022

Сноуборд Крос Купа Блейд

На 5-6 март ще се проведе едно от най-интересните и атрактивни събития в спортния календар на Витоша тази година -  състезанието по сноуборд крос "Купа Блейд", което очакваме с нетърпение!

 

Сноуборд кроса е една от най-атрактивните дисциплини в сноуборда и е много интересен за гледане, а посетителите на Витоша в дните на състезанието ще могат да го наблюдават дори возейки се на лифта! 

 

Вижте повече подробности в официалната покана за "Купа Блейд" 2022 

 

 

20.02.2022

Купи Витоша 2022 - Ски писта Ветровала

На 20-и февруари на ски писта Ветровала, ще се проведе поредното издание на състезанието "Купи Витоша" организирано от СО Район Витоша. 

По традиция състезанието е предназначено за всички възрастови групи от 7 годишни до ветерани над 65 години.

За да участвате в събитието е необходимо да се регистрирате предварително до 16.02.

Началото ще бъде дадено в 10:00 часа, като за участниците има специално организиран транспорт.

Във връзка с провеждането на събитието, писта Ветровала, ще бъде затворена за клиенти на 20.02, неделя. 

22.01.2022

Витоша Зимен Фест 2022

За 7-ма поредна година Фондация София Европейска Столица на спорта организира "Витоша Зимен Фест"!

Елате на 22 януари, събота, в 10:00 часа пред хижа Алеко и станете част от Световния ден на снега под мотото „Открий, забавлявай се, изживей“.

 

22.01.2022

Home Mountain Winter DH

Станете част от зрелищното спускане с велосипеди на сняг - шестото поредно издание на уникалния Home Mountain Winter DH! Колоездачи от всички краища на България се събират за събитието, което ще бъде и първият в историята Държавен Шампионат по Сноубайк и ще носи точки за световната ранглиста! 

22.01.2021

Първата „шейни-зона“ на Витоша се открива тази събота

Зимен фест със „София – евростолица на спорта“ край х. „Алеко“ под мотото „Открий, забавлявай се, изживей“

23.01.2016

Световен ден снега

София2018 отбелязва Световния ден на снега с Витоша Зимен Фест

Глобалната инициатива се организира за девети път и обединява празнични, спортни и забавни събитията в над 500 световноизвестни зимни центрове, като Гармиш Партенкирхен, Кицбюел, Сен Мориц, Уистлър, Аспен и др. 

16.01.2016

По стъпките на Алеко

Необикновен поход до Черни връх обединява туризъм и история

121 години след изкачването на върха от големия български писател Алеко Константинов и поставянето на началото на организирания туризъм в България, на 16 януари екипът на „Българска история“ организира масово изкачване на Черни връх.